2021-05-01 09:07:06• hírek • Szatmár.ro

Példaértékű kezdeményezés Kaplonyban

Sokra hivatott szervezet bemutatkozó rendezvényét tartották meg ma, péntek kora délután Kaplonyban. A helybeli Békési Nóra pszichológus irányításával nemrégiben jött létre a Szivárvány Egyesület.

A kultúrházban kifejezetten szép számú érdeklődő vett részt az első rendezvényükön. Ezen alkalmon az egyesületvezető ismertette, hogy ő maga a szakmai résszel fog foglalkozni, míg a pályázati források megtalálásában, a rendezvényszervezésben társa lesz Schrádi Evelyn.



„Felelősek vagyunk a gyermekekért!” – mutatott rá egy alapigazság segítségével Békési Nóra arra, hogy miért is van szükség az egyesületükre. Saját példáján keresztül mutatta be, hogy egy-egy mondat olykor egész életre szóló élményt jelenthet egy másik ember számára. Mind a mai napig meghatározza őt egy kaplonyi pedagógusa egy jutalomkönyvbe belerótt biztatása, jellemzése, hasonlóan sokat jelent neki középiskolás osztályfőnöke egy mondata, és szintén sorsfordító jelentőséggel bírt az egyik egyetemi előadótanárának egy interaktív beszéde. Mint kifejtette, hogy a gyermekeink is hozzájuthassanak azokhoz a bizonyos sorsfordító, sorsindító szavakhoz, az az egyik önként felvállalt feladatuk. Céljukként nevezte meg még a prevenciót, a tehetséggondozást, a csoportos készség- és kompetenciafejlesztést, az érzelmi intelligencia és empátia fejlesztését, az egészségre való nevelést. Hangsúlyozta, hogy mindezeket az együttműködés révén kívánják megvalósítani, más szervezetekkel, intézményekkel közösen. Ugyanakkor szükségük van a mi együttműködésünkre is, így az önkéntes munkára, avagy adott esetben a vállalkozások és a magánszemélyek anyagi áldozatvállalására. Az egyesület elsősorban nem az alapvető szükségletek tekintetében hiányosságot szenvedők életkörülményein próbál meg javítani, hanem a tehetség felfedezésében kíván segédkezni, és annak a szárnyra kapásában közreműködni – derült még ki.



Mindebből pedig még egy Kolozsvár szintű városban is hiány van – mondta el az este meghívott előadója, Kalóz János pszichológus. Éppen ennek okán üdvözölte, és több alkalommal is méltatta Békési Nóra kezdeményezését. Mint fogalmazott: „végre történik valami a hiányosságok leküzdése érdekében. Ez mindenképpen egy vagány kezdeményezés!”

A továbbiakban a szót ő vette át, és közérthetően, a mindennapokból kölcsönzött példák révén szólt arról, miként is lehetünk önmagunk.

Kifejezetten sikeres és kellemes rendezvénnyel mutatkozott be a Szivárvány Egyesület.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: